12-04-2016

Lægemiddel behandling

 

Lægemiddel behandling

P-piller og anti-inflammatoriske lægemidler.
Mange læger bruger de progestin baserede p-piller til at kontrollere en overdreven blødning som skyldes myomer. Lægen kan også ordinere anti-inflammatoriske lægemidler til at lindre smerter. Pillen er ganske effektiv, idet den får kroppen til at tro at den er gravid. Der er dog mange mulige bivirkninger, omend de generelt er ganske milde. Ikke desto mindre vil brugen af progestin ikke reducere antallet af myomer, og det vil heller ikke forhindre deres vækst.

GnRH agonist (eller gonadotropin)
Denne behandling vil typisk blive ordineret, når pillen ikke kan kontrollere myom symptomerne. GnRH agonist reducerer produktionen af østrogen i æggestokkene. Dermed reduceres størrelsen af myomerne, samt symptomerne.

Grundet en reducering i østrogen niveauet, er der visse bivirkninger som inkluderer hedeture og humørsvingninger.
Endvidere har forskning vist, at myomerne kommer tilbage igen når behandlingen er overstået.

Lægemiddel behandling: i hvilke tilfælde?

En lægemiddel behandling kan reducere de generende symptomer, men de vil ikke nedbryde myomerne. Lægemiddel behandling kan også bruges som forberedelse til kirurgi, samt gøre denne nemmere.

 
 
 

Informationerne på denne hjemmeside er ikke udtømmende, og de er hovedsageligt tilgængelige som generel information. Informationerne har ikke som formål at være en erstatning for en konsultation med en professionel sundhedsperson, og kan ikke på nogen måde, hverken direkte eller indirekte, ses som en medicinsk konsultation