12-04-2016

Myomektomi

 Myomektomi

Myomektomi er en kirurgisk behandling, som kun fjerner myomerne. Selv om patienten beholder sin livmoder, er denne teknik meget delikat, og udføres ikke af alle læger. Det er kun visse myomer som kan behandles med denne procedure.
Operationen udføres under bedøvelse, og der kræves flere dages rekreation bagefter.
Afhængig af typen af myomer, kan proceduren udføres på tre forskellige måder:

Hysteroskopisk myomektomi: For myomer som er placeret lige under livmoderens slimhinde, som danner et fremspring ind i livmoderhulen. Denne procedure kræver ikke et kirurgisk indsnit. Myomerne fjernes gennem et fleksibelt endoskop.

Laparoskopisk myomektomi: For myomer som er placeret på livmoderens ydre overflade. Der udføres små huller i bughulen hvori der indsættes et kamera og kirurgiske  instrumenter som bruges til at fjerne myomerne med.

Underlivs myomektomi: For interstitiel (placeret i livmodervæggen), eller subserosal (som vokser i bughulen) myomer. Et indsnit i underlivet udføres for at få adgang til livmoderen og dette følges af et andet indsnit i livmoderen som bruges til at fjerne selve myomet med. Når myomerne er fjernet bliver livmoderen syet sammen igen.

Myomektomi, i hvilket tilfælde?

Myomektomi udføres når der er subserosal og/eller sub-slimhinde myomer, som giver bækkensmerter og en øget livvidde. For intramural myomer er proceduren mere kompliceret.
Myomektomi er en procedure hvor det kun er myomerne der fjernes, hvormed livmoderen bevares. Patienten vil derfor fortsætte med at have menstruation, og kan også efterfølgende blive gravid.

 
 

Informationerne på denne hjemmeside er ikke udtømmende, og de er hovedsageligt tilgængelige som generel information. Informationerne har ikke som formål at være en erstatning for en konsultation med en professionel sundhedsperson, og kan ikke på nogen måde, hverken direkte eller indirekte, ses som en medicinsk konsultation.